Спестете средства, като празнувате в семейна обстановка

Идеална възможност да вложите спестените пари в зимна почивка


Почивките през зимата сякаш са съпътствани от по-малка доза ентусиазъм, в сравнение с летните ваканции, които винаги успяват да ни карат да искаме още море, слънце, плажни разходки и дълги нощи. И все пак, почивката през зимния сезон е също толкова вълнуваща, колкото и тази през лятото. Да се откъснеш от градските сиви дни, сред местенце с красива природа, е най-доброто нещо, което може да си подарите за празниците. Освен това, една зимна семейна почивка сред красив и снежен планински пейзаж определено ще Ви разведри и зареди с нови сили и мотивация, с които да преминете по-леко през зимните натоварени графици.

Истината е, че по време на празничните дни, всички имаме склонността да се захласваме в купуването на безброй подаръци или пък да харчим за вечери в скъпи заведения. Отбелязването на празника извън дома изисква не малък бюджет, който винаги води до последващи лишения в семейството. Като всичко останало, и в сектора на туризма цените растат в периодите на най-високо търсене.

Как можем да спестим?

Няма нищо лошо в това да решим да прекараме Коледа и Нова година с близките си в комфорта на домашния уют. Ако решим да си спестим огромните пазарувания в пика на предпразничната истерия, също можем да спестим не малко средства. Да прекарате един празник у дома не означава, че ще Ви бъде скучно. Винаги можете да внесете нови емоции, като зададете тема на партито като Замръзналото кралство, Красавицата и звяра или просто празничен маскарад.

Избягвайте резервации по време на празничните дни

Замислете се, че да си подарите дори и кратко бягство по средата на дългите, студени месеци е много по-ценно преживяване, сравнено с много други подаръци. Дестинациите може да бъдат всякакви и не е задължително да са скъпи. Ако Ви притеснява времето или средствата, можете да отидете само за един дълъг уикенд, някъде в близост. Също така, ако избегнете празничните коледни и новогодишни дни, то със сигурност ще може да си резервирате почивка, без да се налага да харчите прекомерно много средства.

Потърсете алтернативни варианти за настаняване

Другото, на което може да заложите, е да изберете алернативи на големите хотели, за да не се налага да плащате големи суми за нощувки. Търсенето на места за настаняване често става през наложили се платформи като Booking и AirBnB, но не бива да подценявате и локалните варианти като vili.bg, pochivka.bg, selo359.com и редица други. Имайте предвид, че през по-малките платформи можете да откриете истински „бижута“, които често не са достъпни през големите и широко популярни платформи. Заложете на малки семейни хотели или къщи, в които със сигурност ще усетите характерния уют и чар на зимните месеци.

Вариант е да си изберете близка дестинация, която може да достигнете с кола. Ако пък се спрете на пътуване със самолет – заложете на дните вторник, сряда и четвъртък – като дни с по-ниска тарифа на билетите и като предпочетете ранни или късни часове за полет, които също са с по-ниски цени.

Каквото и място да изберете, важно е то да Ви откъсне за малко от традиционната обстановка и да Ви зареди с положително настроение за новата година. Без значение от дестинацията, едно пътуване извън познатото ще Ви обогати с преживявания, различни от ежедневните и с възможността заедно с най-близките си да видите нови  места, да се забавлявате и да изпитате нови емоции. Ако все пак разходите по подобно приключение Ви притесняват, то винаги може да се възползвате от възможността за пари на заем. Проучете добре възможностите си, тъй като по празниците подобни услуги също имат промоционални условия и бонуси, които биха били във Ваша полза в бъдещото обслужване  на заема.