Facebook Pixel

6 съвета как да пестим, вечеряйки навън

Шест съвета как да пестим, когато вечеряме навън

Вечерята навън е чудесен начин да се поглезите. Вместо да пазарувате, готвите, сервирате и чистите, трябва просто да си вземете чантата и любимия човек под ръка и да намерите приятно местенце по Ваш вкус. Разбира се, вечерите навън са свързани и с по-голям разход, но ние ще Ви предложим шест съвета, с помощта, на които няма да се притеснявате, че ще надвишите наличния бюджет. 
 

Вечеряйте навън през седмицата 

Най-подходящият момент да се поглезите с вечеря навън, когато не разполагате с голям бюджет, е като го направите в ден през седмицата. Петък и почивните дни са най-популярните моменти за хапване навън. Много ресторанти се опитват да привлекат клиенти със специални предложения през останалите дни, така че следете офертите на заведенията за хранене през седмицата, за да спестите някой лев. 
 

Пропуснете напитките

Ако се откажете от алкохолните и безалкохолните напитки може да спестите доста излишни разходи. Питиетата по заведенията са едно от най-скъпите неща в менюто. Вместо това си поръчайте бутилка вода към вечерята. Със спестените пари от коктейли, например, бихте могли да си купите цяла бутилка от любимото вино и да го изпиете вкъщи. 
 
вечеря, ресторант, вино, чаши за вино, червено вино, камина, огън, романтична среща, двойка

Използвайте купони от уебсайтовете за оферти 

Искате да изпробвате ново място или пък да откраднете малко време за Вас извън служебните и семейни задължения, но не искате да похарчите много? Обезателно направете онлайн проучване. Много ресторанти и заведения пускат специални отстъпки в сайтове за оферти като grabo.bg. Може да се натъкнете на подходящо за Вас предложение за някое ново ресторантче или пък любимото Ви място за хранене да е пуснало подходяща промоционална оферта. 
 

Следете за Happy Hour

Happy Hour офертите са почти ежедневни и са в продължение на поне два часа. Това е отличен вариант хем да разнообразите работния ден, хем да хапнете изгодно. По време на Happy Hour ще имате отстъпка  в цената на  някои от предложенията в основното меню и тези на напитките. От вас се иска само да намерите малко свободно време и добра компания. 
 

Открийте талон за отстъпка

Често в пощенската си кутия получаваме талони с процентна отстъпка за доставка до дома или вечеря в заведение близо до нас. Не ги подминавайте! Особено, ако мястото си заслужава. 
 

Поискайте карта за лоялни клиенти

В заведенията често предлагат карта за лоялни клиенти, даваща право на отстъпка. В част от случаите картата се получава абсолютно безплатно и тогава отстъпката варира между 10 и 15%. Има варианти и картата да се получава срещу годишна такса. В такива случаи намалението може да стигне до 50%.