​Ползвайте кредит - финализирайте коледния пазар по-изгодно в Черния петък

Пазарувайки месец преди Коледните празници, ще спестите значителни средства от избора на подаръци за близки и роднини. А и винаги можете да се възползвате от кредит, за да се сдобиете с желаната стока на по-ниска цена


Отново сме в месеца с традиция, превърнала се в международен феномен - Черен петък. Ноември предоставя множество уникални възможности да се сдобиете с необходими неща и подаръци за предстоящите празници. И за разлика от САЩ, където черният петък се случва само на 29 ноември, то в България датите варират през целия месец. Това ви дава възможност за повече реакции, ако имате дълъг списък, който да изпълните.

За да разполагате с най-голямо разнообразие от възможности, експертите съветват да се насочите към магазините възможно най-рано сутринта. Други предварителни стъпки, които може да предприемете през месеца, за да сключите най-изгодната сделка на Черния петък са:
  • Да направите предварителен списък с желаните от вас неща.
  • Да се придържате към списъка и да следите и сравнявате цените на исканите от вас продукти при различните търговци през целия месец.
  • Да следите офертите на място и в онлайн сайтовете на търговците седмицата преди 29 ноември. Това е период, в който много търговци пускат ексклузивни оферти, а може и да избегнете големите опашки, характерни за Черния петък.
  • Да следите за оферти, валидни само онлайн и само в полунощ на 29 ноември.
  • Да се запишете за онлайн бюлетините и да следвате профилите в социалните мрежи на търговците, от които искате да закупите стоки. Така ще се информирате навреме за текущите и предстоящи отстъпки и разпродажби. А и при регистрация и/или абонамент, често също се дават индивидуални бонуси и отстъпки. 
Следвайки тези съвети ще може да прецените предварително и от каква парична сума се нуждаете, за да купите желаните от вас неща. Ако списъкът ви с покупи е твърде дълъг и бюджетът ви не го покрива, винаги може да се възползвате от бърз кредит. С вече налични пари, ще може да направите и най-изгодната покупка на предстоящия Черен петък и така реално да спесите пари. Най-добре би било да кандидаствате за бърз кредит няколко дни преди Черния петък, за да имате време да проучите, сравните и изберете, на спокойствие най-изгодните условия за теглене на кредит спрямо вашите възможности.

Имайте предвид, че много често отстъпките на търговците за Черния петък продължават и през последвалите го почивни дни. Най-новата мода, която вече е популярна и сред българските потребители е Кибер понеделникът. Традиционно това е понеделникът след Деня на благодарността в САЩ, който тази година ще бъде на 2 декември.
Разликата с Черния петък е, че е ориентиран предимно към намаления в онлайн магазините. Макар и не толкова популярен сред българските търговци, Кибер понеделникът, дава възможност да направите покупки с изгодни отстъпки в цените на продукти и доставки и от американските онлайн гиганти като Amazon, Sport Depot, Best Buy, Ebay, Target и редица други.