Facebook Pixel

Кои чужди езици ни дават икономическо предимство

Изберете нов език, който да Ви осигури предимство в работно или лично естествено 

Да се захванете с изучаване на чужд език в активна възраст изисква време и усилия, които в забързаното ни ежедневие ни костват доста. Затова е хубаво, ако сте решили да се впуснете в подобно начинание, да обмислите добре избора си на език, така че след това инвестицията да има своята възвръщаемост в професионален план. Или поне този език да Ви бъде от полза, ако обмисляте релокиране в друга страна.
Лятото е отличен момент да стартирате подобно начинание. Факт е, че след дългоочакваното парещо слънце, мечтаем най-вече за плаж и море, но пък и е период, в който денят е много по-дълъг и Ви дава възможност да свършите много повече неща, както за професионалното си благополучие, така и за лично удоволствие. 
 
Но без да се разконцентрираме от темата ни днес, а именно кои чужди езици биха ни донесли икономическо предимство, продължаваме по същество. Можете да изберете няколко различни варианта за изучаване на чужд език:
  • Индивидуално, в училище за чужди езици;
  • В група, отново в училище за чужди езици;
  • Онлайн форма на обучение;
  • Индивидуални частни уроци при специалист.
Тук е добре да имате предвид, че ако Ви е необходим сертификат, за да докажете уменията си по езика, който сте решили да изучавате, е добре да имате сертификат за положен изпит. Така че дори да изберете да се обучавате с частен учител по чужд език, е добре да издържите изпит в езикова школа, за да се сдобиете със сертификат за нивото на езика. 
 
След това идва и по-важното решение - какъв чужд език да изберете? Ето няколко препоръки от нас за езиците, които се търсят най-много в България:

Английски език

Това е езикът, който всеки от нас приема за даденост, но истината е, че отличното владеене на английски език би ни отворил доста врати в днешно време. От една страна, той е основна необходимост, защото е навсякъде около нас - при пътувания, почивки, в новите технологии. От друга страна - би Ви помогнал в търсенето на по-добра работа. Това е и един от водещите чужди езици сред програмистите. Владеенето на отличен английски език в IT-сферата е необходимост.

Немски език 

Макар да няма твърда статистика за процентно съотношение на говоримите чужди езици у нас, бихме поставили немският на второ място. В България са базирани редица немски и австрийски компании, които оценяват високо владеенето на родния език на Гьоте. В много от кол-центровете, немският е сред езиците, които продължават да бъдат високо ценени.  
 
Германия е и една от страните, в която се търсят български работници за сезонна работа в различни сфери на дейност. Немският език е вторият най-говорим език на континента Европа, така че няма как да сбъркате, ако го изучавате. Макар, че е малко по-труден от английския, заради наличието на падежи, е език, в който си струва да вложите време и усилия за неговото изучаване.

Френски език 

Френският език се говори на всички 5 континента на планетата ни. В Европа той е на второ място сред най-често изучаваните чужди езици. У нас, френският се търси както в кол-центрове, така и в специфични сектори в програмирането. Владеенето му ви дава отличен шанс да кандидатствате и за работа в Европейската комисия в Брюксел.

Китайски език

Макар ученето на китайски език да звучи екзотично, фактът, че това е езикът, на който говорят най-много хора по света, е показателен за неговите икономически предимства. В България той се изучава вече в редица училища, но Ви дава възможност предимно за реализация извън страната. 
 
За разлика от гореизброените езици, китайският е с доста по-голяма сложност, особено предвид калиграфическото изписване на буквите. Но пък ако Ви допада езикът, или бизнес потенциалът в тази посока, давайте смело напред.
 
Друг фактор, за да изберете китайски, пред останалите езици, е малкото специалисти, които го владеят. Поради спецификата и лингвистичната му сложност, китайският е „нишов“ език, а шансът Ви да се класирате за работна позиция, която изисква познания по съответния език, нараства значително, заради малката конкуренция у нас.
 
След като вече сте избрали език и удобен за Вас начин на изучаване, направете щателно проучване. Формите на изучаване са изключително гъвкави, съобразени с натовареното ежедневие, което всеки от нас има. Можете да потърсите в интернет, да попитате приятел или познат за съвет или да потърсите подходящ преподавател, както сами сметнете за добре. 
 
А ако не Ви достигат средства, за да инвестирате в собственото си развитие, ние от ПРОФИ КРЕДИТ България, предлагаме бързи парични кредити на месечни вноски, за да не пропускате подобни възможности!