Facebook Pixel

Как да се погрижим за тялото си в горещите дни

Няколко бързи съвета, с които ще облекчите лятната жега


Разгара на лятото е. На всички ни се иска да бъдем на морето и да се разхладим с морската вода, или пък под дебелата сянка на гората в красивите ни планини. Това по никакъв начин не е непосилна задача, защото все пак е отпускарския сезон. Но колкото и да ни се иска, изключително трудно е да успеем да избягаме от забързаното си ежедневие за цяло и да се отдадем на така мечтаната почивка.

И макар да мислим за лятото като сезонът на почивките, забавленията и свежи коктейли на плажа, горещините са изключително опасни. Освен за начините, с които можем да се забавляваме, е добре да помислим как да помогнем на тялото си да ги понесе по-лесно. Топлинният удар често пъти създава неочаквани проблеми, но ако знаем как да се погрижим за себе си, можем да преживеем едно страхотно и незабравимо лято.

Ако и Вие искате да научите как да се погрижите за тялото си по-добре през топлите и горещи дни, прочетете нашите няколко бързи и лесни съвета за целта.
  1. Пийте повече вода

Сигурни сме, че това вече го знаете, но спазвате ли го? Това е един от най-добрите начини да държите тялото си свежо, хидратирано и да му гарантирате вътрешно охлаждане. И ако това е първият съвет, който всички дават, съвсем не е случаен. Увеличете приемът на вода с две или три чаши на ден през горещите дни, за да сте сигурни, че вземате превантивни мерки срещи уморителните горещини. Също така е добре да пиете вода на стайна температура, а не студена. Ако пиете ледена вода, а навън е ужасно горещо, стресирате тялото си.
  1. Увеличете консумацията на цитрусовите плодове

Набавете си сериозен запас от портокали, мандарини, лимони, киви, помело… Разбира се, никак не изключвайте динята и пъпеша. Освен, че свежите плодове ни обогатяват с витамин С по естествен начин, те заздравяват имунната система. Ако имате изгаряне след дълъг престой на плажа, освен да се намажете с кремове, консумирайте и повече цитруси, защото те помагат на кожата да се регенерира и образува нови клетки.

Освен това, цитрусите помагат за намаляване количеството на мазнините в тялото, което е изключително полезно, особено през лятото. С консумацията на повече цитрусови помагате и на тялото Ви да премине в детоксикационен период и да се „пречисти“ от всички вредни вещества, които са се събрали в него с времето.
  1. Избягвайте директната слънчева светлина

Ако сте решили да излезете на разхода в 14:00 часа на обяд, може би е добре да обмислите тази идея отново. Слънчевите лъчи в обедните часове са изключително силни и много вредни. Те увреждат не само кожата на тялото и лицето Ви, но засягат пряко и очите.

Ако все пак сте решили да се разходите под жаркото слънце, намажете добре лицето и тялото си със слънцезащитен крем. Не забравяйте също шапката и слънчевите очила. Колкото и дребни неща да Ви звучат, те могат да Ви спестят големи главоболия, особено ако тялото Ви „прегрее“.

Това са нашите три кратки съвета относно това как да се погрижите за тялото си в топлите месеци от годината. А Вие имате ли такива малки ритуали, чрез които се грижите за себе си, а може би и за семейството си? Ще се радваме да ни ги споделите!

А ако все още не сте планували семейната почивка, само защото не Ви достигат средства, не се колебайте. Свържете се с нас и заявете бърз кредит онлайн за мечтаната лятна почивка! Лято е, сигурни сме, че заслужавате няколко дни, в които да се насладите на прекрасните места, които можете да посетите у нас, а защо не и извън страната.