Facebook Pixel

Как да поддържаме мотивацията на работното място през лятото


Ето няколко лесни начина, чрез които ще подобрите мотивацията на работното място

Отдавна се радваме на хубавите топли летни дни и се надяваме да останат с нас възможно най-дълго. Уви, няма как да прекараме цялото лято в пътувания до плажове, планини и други непознати красиви местенца. Работата в офиса не спира, само защото лятото е тук. Все пак то е по-лежерен сезон, кара всички ни да мечтаем и да искаме да разнообразим работната атмосфера повече отвсякога. Ето няколко идеи, с които да направите така, че времето, прекарано зад бюрото, да мине по-леко и забавно, докато сте в очакване на следващата отпуска. 

Конкурс за най-готина хавайска риза и плажна рокля

Организирайте конкурс с награда за най-готина хавайска риза и плажна рокля. Чудесен повод да разчупите професионалния дрес код, да внесете малко цвят и настроение в офиса. Модната надпревара ще ви разсее от текущите задачи и ще внесе оживление в монотонното ежедневие. 

Ако дрес кодът в работата ви е строго официален, предложете на ръководството “лежерен петък", в който да е позволен по-цветен и с лятно настроение аксесоар.

Изненадайте колегите с почерпка

Лятото е най-подходящо за студени изкушения, така че може да импровизирате с неща като ледени фрапета, диня, домашен сладолед, освежаващи лимонади и каквито още неща се сетите. Каквото и да занесете като почерпка, колегите в офиса ще го оценят. Това от една страна ще ви зареди с положителни емоции, от друга – ще създаде по-лежерна атмосфера сред колегите. Със сигурност ще ги стимулирате и те да ви изненадат с някое лятно изкушение.

Обедна почивка на открито

Постарайте се да прекарате обедната си почивка извън офиса, по възможност на открито. Ако имате парк или градинка в близост до работното място, обядвайте там. Може дори да правите импровизирани пикници с колегите. Ако сте ентусиасти, всеки може да се погрижи за нещо конкретно от необходимите неща за пикник. Един ще донесе одеало и прибори, друг напитки, друг храна и така с общи усилия може да превърнете обедните почивки в забавление на открито.  

Вземете конструктор или пъзел

Купете си конструктор или пъзел с много части за офиса. Намерете свободен работен плот и нека всеки реди части от него, когато има време и желание. Сглобяването им ще е забавен повод за всеки да се откъсне за малко от работните задължения, а и добър начин за креативна стимулация на ума. А най-хубавото е, че на финала, ще сте постигнали нещо с общи усилия. 

Офис игра

Изберете си ден, в който да провеждате офис игра. Това е чудесен начин за колегите в офиса да разпускат, да се опознават и да завързват разговори на различни теми. Игрите може да са всякакви, желателно е идеите да идват от различни хора всяка седмица, за да няма пренебрегнати. Мобилен тенис на маса, настолна игра, мини голф, офисен Стани богат – изборът е изцяло ваш. Забавата – също!