Facebook Pixel

Къде можем да покараме кънки на лед

Къде можем да покараме кънки на лед

Студът все още е тук, но щом се появи слънцето, желанието да се поразтъпчете Ви връхлита веднага. Ледените пързалки са прекрасен вариант да поразнообразите зимните дни. Дали в компанията на приятели, или семейно с децата, приятната музика и глъчката от пързалящи се хора винаги зарежда с добро настроение.
Ето и къде бихте могли да се попързаляте в няколко от големите градове на страната:

СОФИЯ

Изборът на пързалки е сравнително голям, но и напливът навсякъде - също. Ако тепърва “прохождате” в карането на кънки, препоръчваме Ви да посетите новооткритата пързалка на Стадион Юнак в Борисова градина. Ледената пързалка не е много голяма, но е отличен вариант за начинаещите кънкьори.  А ако теренът Ви отеснее, бързо можете да се прехвърлите на ледения терен на Зимен парк Ариана. В Зона Б-5 ще откриете и друга пързалка на Спортна София. Както и на други зимни ледени площадки, и тук има безплатен час за деца и ученици - от 8:30 до 9:30 часа.
 
На открито можете да покарате и в Комплекс Лагуна, квартал Надежда. За разлика от другите пързалки в столицата, тук можете да влезете да се пързаляте по всяко време между 10 сутринта и 22 часа вечерта.
При наличие на спортни амбиции или желание да запишете детето си да тренира, Зимен дворец е мястото, където можете да го направите. От тази година той ни радва с обновен облик и по-уютна обстановка. 
Ако се намирате в южните квартали на София, бихте могли да посетите Зимна пързалка Славия
 

БУРГАС

От края на ноември бургазлии също се радват на възможността да покарат кънки на лед в центъра на града, около паметника на Альоша. Зимната пързалка в морския град ще радва местните до края на месец февруари, така че не губете време, а се впуснете в ново приключение в новата година. 
 

ВАРНА

Традиционната безплатна пързалка радва жителите на морската столица от декември. Тя се намира до Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. За разлика от другите съоръжения, във Варна покритието не е лед, а винил. Пързалката работи от 10 до 19 часа с почивка между 14 и 15 часа.
 

РУСЕ

Ледената пързалка в Русе е на площад „Света Троица“. Съоръжението ще работи до средата на февруари. Любителите на кънките могат да се радват и на различни събития до края на периода всеки уикенд с активности, подходящи, както за напредналите, така и за едва прохождащите на леда.
 

БЛАГОЕВГРАД

Ледената пързалка в Благоевград беше открита с шоу по фигурно пързаляне на 21 януари. 
Атракцията е разположена на площад "Македония" и работи от 10.00 до 22.00 часа. Цената за ползване на съоръжението, заедно с наем на кънки, е 7 лева за 30 минути. За деца под 12 годишна възраст цената е 5 лева. Ледената пързалка ще остане в Благоевград до 1 март.
 

ДОБРИЧ

Ледената пързалка в Добрич откри сезона със старта на коледните празници. В началото на новата година добричлии получиха възможността да карат безплатно, благодарение на спонсори от региона. Зимната пързалка се намира пред парк хотел "Изида" и работи от 15:00 до 21:00 часа.