Идеи за оригинални и достъпни коледни подаръци

Коледа наближава и празничното настроение започва да ни обзема. В настоящата пандемична ситуация все повече хора изпитват несигурност за бъдещето и финансовото си положение и са принудени да търсят начини, за да оптимизират своите разходи. Голяма част от българите ще прибегнат до спестявания, за да посрещнат и отпразнуват празниците в края на тази изключително предизвикателна година. Подаръците, които разменяме със семейството и приятелите си са неизменна част от празничния сезон. Дори и да разполагате с ограничен бюджет за подаръци може да изненадате приятно любимите си хора.

Ето няколко предложения за подаръци, с които да зарадвате обкръжението си за предстоящите празници:


Книгата винаги е добър вариант за подарък. Много издателства и онлайн книжарници предлагат изгодни намаления в края на годината. Освен традиционните хартиени издания все по-разпространени стават и електронните книги. Предимства на книгите в електронен формат са по-ниската цена, удобството и не на последно място четенето на електронни книги помага за опазване на околната среда, защото не са необходими хартия и мастила за тяхното отпечатване. 

Билет/ваучер за онлайн събитие
Нуждата от спазване на социална дистанция ограничи значително възможностите за свободно пътуване, посещение на културни мероприятия, концерти и други събития. Със сигурност имате познат или приятел, който ще бъде щастлив да “попътува” виртуално, да присъства на някое полезно за неговото професионално развитие или самоусъвършенстване онлайн обучение или семинар или пък да се позабавлява като слуша музиката на любимия си изпълнител или разучи стъпките на някой танц. В социалните мрежи може да откриете много и разнообразни предложения, някои от които на съвсем символични цени.


Неотменна част от празничната атмосфера са коледните сладки, а приготвени с много любов и желание от собствените Ви ръце са гаранция за незабравим подарък. Има достатъчно рецепти с различна степен на сложност, които са достъпни в Интернет. Набавете си необходимите продукти, осигурете си време и настроение, за да сътворите кулинарна наслада за любимите си хора. Ръчно приготвените и декорирани коледни сладки са бюджетен, но и много подходящ подарък, с който да засвидетелствате внимание и лично отношение.

Подарък с кауза
При избора на подаръци е хубаво да съобразите  те да бъдат потребни не само за тези, на които ги подарявате, но и да помагат на тези, от които ги купувате. Традиционно около Коледа и Нова година се организират много благотворителни инициативи. Подкрепете добра кауза като дарите средства за благотворителен календар  или ръчно изработени предмети или украса.

Каквото и да изберете да подарите, не забравяйте, че хубавата опаковка прави всеки подарък по-интересен и специален.

В случай, че имате нужда от допълнителни финансови средства, за да пазарувате и празнувате, можете да заявите кредит от 100 до 5000 лева онлайн, по телефона или във всеки офис на Профи Кредит.