Facebook Pixel

Да превърнем есента в наш мотиватор за цветно настроение

Ето няколко ефектни декорации за топло есенно настроение у дома

 
Есенните дарове могат да внесат много цвят, топлина, аромат и красота във вашия дом и да го превърнат в спокоен пристан сред забъразаното ежедневие. Чудите се как? Ние ще ви подскажем някои лесни и много ефектни идеи.

Може да поканите есента в дома си като си направите сами ароматен гирлянд или свещ. За гирлянда ви трябват много портoкалови корички, които може да редувате с пръчици канела и листа дафинов лист. За свеща пък може да направите смес от половин чаена лъжичка смляна канела, индийско орехче, джинджифил и карамфил, които да кипнете със зехтин на котлона. Оставете сместа да се охлажда поне 48 часа. Подгответе буркана, в който ще направите вашата свещ, сложете на дъното му 2 супени лъжици от ароматното олио, фитил и напълнете останала част с разтопен восък. Разклатете, за да смесите олиото и восъка и сложете в хладилника поне за час, докато стегне.


Меланхоличните есенни дни предразполагат и към повече време вкъщи с хубава книга. Затова може да си направите и ароматен книгоразделител, който да пренесе любимите ви аромати близо до вас. Нуждаете се от парче кожа или филцов плат. Изрязвате ги във форма и дължина, която ви харесва, и ги напоявате с капчици от любимите ви етерични масла.

За да внесете цветовете на есента в дома, може да декорирате стаите с есенни листа, цветя, плодове и клонки. Може да започнете още от входната врата като и поставите един хубав богат есенен венец. Той може да е само от сухи листа, но може да вплетете в него и шишарки, плодове, панделки и каквото още ви хрумне.

Ако обичате разходките из паркове и гори, съберете различни по големина есенни клонки и декорирайте с тях. Може да ги боядисате в различни цветове и да ги сложите във вази. Може да оформите с тях висящи фигури и да ги закачите в помещенията. Или пък с пръчици и канап да украсите стари свещници. Дори може да направите и закачалка за коридора в случай, че си намерите голям и подходящ клон.


Поставете в стаите вази със сухи клонки, треви и есенни цветя. Напълнете буркани, купи и чинии с жълъди, кестени, боб, царевица, сушени плодове, ароматни ябълки и круши и ги поставите в кухнята. Намерете си кратунки в различни цветове и размери и ги разпръснете из апартамента или ги поставете в купа и ги декорирайте с листа. Напълнете стара кошница с шишарки и сложете светлинки. Поставете я в някой ъгъл на къщата, за да внася настроение и уют.

Използвайте прекрасния оранжев цвят на есенната тиква и декорирайте дома, както на вас ви допада. Защо не да организирате и по-ранно забавление на децата да разкрасят тиквата в стил Хелоуин. Така както в цветотерапията цветовете се ползват, за да внесат различни настроения у нас и да допринесат за емоционалния ни баланс, така и заобикалянето ни с тези багри може да спомогне за по-лесната пренастройка за сезона.

Внасянето на есенните аромати и цветове в дома ви определено ще ви заредят с предпразнично настроение и ще превърнат по-дългите вечери в уютно изживяване с чаша вино и приятна компания.