Facebook Pixel

​Да отпразнуваме виното и любовта в едно

Вижте нашите предложения за 5 български винарни, които да посетим в месеца на виното и любовта


винарска изба, бъчви, избра, вино, червено вино, бяло вино, чаши за вино

През февруари времето може и да е студено, но празниците превръщат най-краткия месец в годината в един от най-топлите, романтични и весели моменти. За да Ви дадем идеи как да го отбележите, ще Ви представим част от най-добрите винарни комплекси в България, където хубавите вино и храна, пълноценната почивка и незабравимите гледки ще Ви гарантират запомнящо се отбелязване не само на празника на влюбените, но и за други лични поводи.
 

Винарски комплекс „Седем поколения”, с. Мечка, Русенска област 



Първата ни спирка се намира на 30 км. от гр. Русе. Тя е винарски комплекс „Седем поколения“. Бутиковата винарна е разположена на хълмиста местност, от която се разкрива безкрайна панорамна гледка към река Дунав и румънския бряг. На това място съзерцаването на залеза с любимия човек е романтична традиция, защото картините, които сътворява изчезващото зад хоризонта слънце, са едни от най-впечатляващите. Разбира се, вината на избата са не по-малко впечатляващи. Произведени са от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Кюве и Розе, и отлежават в дъбови бъчви. В комплекса има още СПА зона, открит летен басейн, велосипеди за свободно ползване от гостите на хотела, с които да правите разходки из местността, детски кът и кътове с животни. 
 

„Мидалидаре Естейт”, с. Могилово, Чирпан

„Мидалидаре Естейт” разполага с две винарни, разположени в район с хилядолетни традиции в областта на сомелиерството. Хотелът към комплекса предлага модерен СПА център с голям басейн, джакузи, няколко вида сауни, турска баня и зала за винотерапия. Към по-малката винарна има уютна къща за гости, която разполага с 4 двойни стаи. Освен винени дегустация и тур, можете да обогатите познанията си и в музея на виното, който се намира в комплекса. 
 

Todoroff Wine and SPA, с. Брестовица, Тракийски регион 

Todoroff Wine ще Ви изненада с дегустационна зала, разположена на 8 метра под земята. Там ще можете да се насладите на вкусовите качества на вината, произвеждани от бутиковата винарна. В СПА зоната ще можете да се докоснете до благоприятните въздействия на виното и гроздето върху тялото, ума и душата, чрез специални винени процедури. Сред тях са специален пилинг с гроздови семки, регенериращи и разкрасяващи процедури с грозде, ароматна вана със соли и червено вино и много други. С множеството специално подбрани терапии и релаксиращи ритуали на основата на винените продукти, ще се почувствате преродени и готови за нови предизвикателства. 
 

„Шато Медово”, на 22км. от Бургас 

Ако искате да отидете на романтична разходка с половинката си и да преоткриете автентичния български дух, то непременно трябва да посетите „Шато Медово”. То е част от етнографски туристически комплекс, построен в традиционен български възрожденски стил. Комплексът включва малка винарска изба, уютна хотелска част, открит и закрит ресторант, както и уникални занаятчийски работилници. Тук ще Ви посрещнат с превъзходни български ястия, вино и спиращи дъха фолклорни представления. На китната улица на занаятите може да посетите магазините за вина, във всеки от които се провеждат атрактивни дегустации на любимото дионисиево питие, както и други алкохолни напитки. Освен това, разхождайки се по занаятчийската улица, можете да се запознаете с тънкостите и традициите в различни български занаяти. Сред тях са грънчарство и керамика, домашно тъкачество, бакърджийство, кожарство, куюмджийство и шекерджийство.  
 

Винарска изба „Братя Минкови”, с. Венец, обл. Бургас 

Винарска изба "Братя Минкови" носи духа на Българското Възраждане и уюта на старата градска къща. Още през далечната 1894 г., братята Иван, Васил и Никифор Минкови носят на България първия златен медал от световно винено изложение в Брюксел. Към днешна дата, 135 г. по-късно, вината на изба „Братя Минкови” продължават да печелят медали от най-престижните международни конкурси. Затова, ако ви се отдаде възможност, не пропускайте лично да опитате качеството им.  Можете да се запишете на винен тур, както и да отседнете в хотелската част, разположена върху живописен хълм, сред великолепните лозя на Карнобатския край. Ако желаете, можете лично да наблюдавате всеки етап на винопроизводството - от гроздобера до отлежаването на виното в дъбовите бъчви в подземните тунели. Това е уникална възможност, която други изби не предлагат. На територията на комплекса има и две музейни експозиции, които да Ви потопят в историята на избата.

А Вие с какво ще изненадате половинката си? Ако сте закъснели с изненадата или просто не Ви достигат средства, свържете се с нас. Вземете бърз кредит още сега и зарадвайте любимия човек днес