Facebook Pixel

​Да декорираме дома за Коледа с малък бюджет

Да декорираме дома за Коледа с малък бюджет

Колкото и всички да обичаме Коледните и Новогодишни празници, трябва да си признаем, че за подготовката им често харчим повече от колкото е необходимо. Разходите се трупат - за подаръци, забавления, храна, декорации и какво ли още не. Предлагаме Ви няколко лесни начина, които ще Ви помогнат да спестите поне от коледните декорации за дома. 
 

Определете бюджет и се придържайте към него

Toва е първото и най-важно правило, което трябва да спазите, за да не попаднете в капана на излишните харчове по празниците. 
 

Пазарувайте в правилното време

Определете максимален бюджет, който сте склонни да отделите и започнете да следите разпродажбите, сезонните отстъпки и специалните оферти. Следете онлайн предложенията, защото там лесно може да сравнявате цени и да намерите по-изгодни оферти, отколкото ако пазарувате в магазини и молове. Не пропускайте и Черния петък, както и деня след Коледа, в който също може да попаднете на големи отстъпки. 
 

Създайте авторско коледно дръвче

Направете си авторско коледно дръвче. Можете да пресъздадете формата на елхата по най-различни начини и с разнообразни материали като се съобразите с индивидуалния интериор на дома си. Възможностите са неизчерпаеми - от това в какъв цвят ще бъде елхата, до материалите, които може да ползвате, за да я изработите. 
Декорирайте с природни материали. Използвайте всичко, което намерите и въображението ви може да превърне в украса – клонки, листа, шишарки, орехи, жълъди, пуканки, сушени плодове. Изборът е Ваш. 
 

Използвайте стари украси и играчки

Пазете декорациите от минали години. Прегледайте какво от тях може да се използва или префасонира с мако повече въображение и ги използвайте отново. 
 

Направете свои собствени декорации

Вместо да купувате скъпи играчки и гирлянди, направете си ги сами и с помощта на децата. Така хем ще спестите, хем ще предизвикате креативността си, а и най-важното ще прекарате забавно време заедно. Ако се огледате вкъщи, със сигурност ще намерите доста неща, с които сами да направите стилна и оригинална коледна украса. 

Идеи и вдъхновение за изработването на уникална декорация за дома, може да намерите в сайтове като Pinterest, например.