Как да празнуваме в условията на пандемия

През първия месец от годината  след Коледните и Новогодишните празници запазваме празничното настроение с множеството имени дни, които са още един хубав повод за веселба с приятели. Всъщност януари е месецът с най-много имени дни през годината - около 20. Според българската традиция на имен ден не се кани, но предвид пандемичната ситуация, в която се намираме трябва да се ограничат контактите с близки и приятели и да се избягва струпването на много хора, особено в закрити пространства.

Вместо да се обезкуражавате от всички ограничения можете да помислите за оригинални, различни и нови начини да отбележите от дистанция всички празнични поводи с приятелите и семейството си.

Ето и няколко идеи как да изненадате приятно любимите си именици и рожденици

Едва ли има човек, който да не обича да получава подаръци. Можете да спестите време и да избегнете излишни контакти като потърсите и поръчате онлайн подарък и го изпратите по куриер.  Изберете нещо, което да изрази специалното Ви отношение към човека, за когото е предназначено. Любимия шоколад или бутилка от предпочитаната напитка са скромни, но винаги подходящи подаръци.

Помолете приятелите и близките на именика или рожденика да му запишат видео с пожелание. Монтирайте клипчетата в едно видео и добавете любимата му музика. В интернет има десетки програми, които можете да ползвате, за да сглобите кратко, но специално филмче. 

Друг подходящ подарък е да направите презентация или онлайн албум със снимки от предишни рождени или имени дни, споделени пътувания, купони и различни преживявания. Към някои снимки може да добавите кратко послание, спомен или описание на комична ситуация, която сте преживели заедно.

Използвайте някоя от достъпните платформи за групови видеоразговори, за да организирате онлайн парти за отбелязване на повода. За да изненадате празнуващия предварително определете тема и дрескод за вашето парти с приятели. Предупредете всички “поканени” да се подготвят със съответните дрехи и аксесоари за големия ден. Храната и напитките за партито също могат да бъдат тематични. В зависимост от предпочитанията на групата може да се спрете например на балканска, мексиканска или китайска кухня.

За поддържане на доброто настроение на компанията е много важен изборът на подходяща музика. Можете да направите преживяването още по-забавно като си организирате импровизирано караоке или състезание за най-добър танцьор. Това ще гарантира много смях и незабравимо изживяване.

Ако в началото на годината имате повод за празнуване, но средствата не Ви достигат, можете да подпомогнете бюджета си като заявите кредит онлайн, на националния ни телефон 0700 17 011 или във всеки от офисите на ПРОФИ КРЕДИТ.