Facebook Pixel

5 наистина добри мобилни приложения за управление на разходи

5 полезни мобилни приложения за управление на личните финанси

С всяка година ежедневието ни става все по-забързано, появяват се нови и различни отговорности и сякаш се налага да вършим всичко с по-голяма скорост и прецизност от преди. За щастие, благодарение на новите технологии, имаме свободен достъп до все повече информация, което създава предпоставки за по-високо качество, продуктивност и увереност в действията ни.
Всички знаем колко е важна точната и навременна информация днес – особено, когато касае личните ни финанси и управлението на месечните ни разходи. Приходите, които имаме не са единственият фактор за определяне на финансовото ни състояние. От изключителна важност е и това да знаем как да управляваме правилно разходите си. Това може да се случи само, ако имаме цялостен поглед върху това как и за какво точно харчим парите си. На пръв поглед всеки ще каже, че това е лесно – „Знам колко платих за отопление миналия месец“, „Ремонтът на автомобила ми струваше толкова“, „Почивката излезе толкова“, „Взех толкова пари на заем онлайн“ „Заплатата ми е толкова“ и т.н. Истината обаче е, че не можем да запомним цялата информация за всеки направен разход.
Именно тук се намесват мобилните приложения за управление на разходите. Благодарение на тях удобно и лесно можем да отразяваме и проследяваме всички приходи и разходи, направени в определен период от време. Почти всички приложения от този вид ни предлагат графично и описателно представяне на информацията, свързана с текущите приходи и разходи. Самите те са разделени по категории, като имаме възможността да трием или добавяме нови такива. Повечето приложения са безплатни (или поне имат безплатна версия) и работят с iOS и Android, като предлагат избор от множество валути и езици.
 
Според нас едни от най-добрите предложения на пазара, от които можете да се възползвате в момента са:
 
Wally
Лесно и максимално опростено за използване мобилно приложение. Помага да сравняваме приходи и разходи по периоди, да си поставяме цели и да проследим изпълнението им. С помощта на приложението съхраняваме ценна информация относно месечните разходи – кога и къде сме ги направили, какви са те, колко сме похарчили.
 
Monefy
Удобно мобилно приложение за управление на разходите ни, което може да се ползва едновременно и на друго устройство – например таблет. Приложението разполага с много богат набор от категории и подкатегории, свързани с разходите и приходите, както и възможността да  добавяме нови такива. Проследяването може да правим както по отделни категории, така и детайлно - по всяка категория с нейните подкатегории.
 
Mint
Изключително приложение за следене на баланса и предстоящите ни падежи по кредити. Позволява ни да си настройваме напомняния, които да сигнализират, че ни предстои плащане на определена сметка или вноска по кредит, кредитна карта или др. Приложението може да ни изпраща и известия при достигане на предварително зададено ниво на разходите.
 
GoodBudget
Приложението е много удобно за споделено или семейно следене на баланси, тъй като можем да го ползваме през различни мобилни устройства и компютри, както и съвместно с друг човек. Позволява да следим вноски, свързани например с взети пари на заем онлайн, лизинги, наеми и др. Внася допълнителен контрол и ред в семейния ни бюджет, което в дългосрочен план би ни спестило пари.
 
PocketGuard
Това приложение ни дава възможност да свържем кредитни карти, разплащателни сметки, инвестиционни разходи и заеми. Лесно можем да сравним текущия месечен баланс с този от миналия месец, например. На база месечните ни доходи приложението може автоматично да ни задава месечни размери на спестявания и лимити на разходи, към които трябва да се стремим. За определени пазари приложението предлага на потребителя варианти, с които той може да спести допълнителни пари.
 
Мобилното приложение за управление на разходите без съмнение е една изключително полезна технология, която вече се достъпва само с няколко клика. Технология, която може да ни бъде от голяма полза при постоянно и правилно използване.